Politică de confidențialitate

Politică de confidențialitate a datelor cu caracter personal

Confidențialitatea datelor este extrem de importantă pentru Asociatia Orchestra Simfonica Bucuresti și ne dorim să fim cât mai transparenți și deschiși în privința prelucrării datelor cu caracter personal. Politica descrie motivele si modul in care colectam si utilizam datele cu caracter personal in calitate de operator si ofera informatii referitoare la drepturile individuale.

La nivelul Uniunii Europene a fost adoptat Regulamentul UE 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (GDPR), in vigoare incepand cu data de 25 mai 2018. Acesta stabileste cadrul legal, unitar la nivelul Uniunii Europene privind modul in care operatorii de date cu caracter personal pot sa prelucreze aceste date. Regulamentul consolideaza drepturile persoanelor vizate in contextul evolutiei tehnologiei si a multiplelor posibitiati de prelucrare a datelor cu caracter personal prin mijloace fizice si prin mijloace electronice.

Cine suntem?

Asociatia Orchestra Simfonica Bucuresti sau ”Noi ” („noua” sau „al nostru” ) este persoana juridica romana cu sediul in Bucuresti, Str. Vespasian nr. 26, sector 1, Romania, avand Cod Unic de Inregistrare (CUI) nr. 30617386.

Adresa sitului web este: https://osb.org.ro.

Ce date personale colectăm, care sunt persoanele vizate și de ce le colectăm ?

Datele cu caracter personal reprezinta toate informatiile referitoare la persoanele in viata identificate sau care pot fi identificate. Cand ne referim la „tine” „tu” sau “ale tale” în prezenta politică, ne referim la persoana care este subiect al prelucrării datelor cu caracter personal

Asociatia Orchestra Simfonica Bucuresti prelucrează datele cu caracter personal in diferite scopuri, iar mijloacele de colectare, temeiul legal de prelucrare, utilizare, divulgare si perioadele de pastrare pentru fiecare scop pot diferi.

Noi colectam datele personale care ii privesc pe clientii, colaboratorii si partenerii Asociatiei Orchestra Simfonica Bucuresti. In scopul desfasurarii activitatii noastre, Asociatia Orchestra Simfonica Bucuresti incheie acorduri contractuale cu diversi clienti si parteneri, ca de exemplu alte asociatii, centre culturale, persoane juridice interesate de serviciile noastre, situatie in care trebuie sa prelucram datele cu caracter personal in scopul furnizarii serviciilor noastre.

In general, colectam date cu caracter personal de la clientii si partenerii nostri sau de la tertii care actioneaza conform instructiunilor respectivilor clienti sau parteneri. Datele cu caracter personal pot include: numele, denumirea angajatorului, functia persoanei de contact, telefonul, adresa de e-mail si alte detalii comerciale de contact. Cu aceasta ocazie, le solicitam clientilor, colaboratorilor si partenerilor nostri sa furnizeze doar informatiile necesare pentru indeplinirea obligatiilor contractuale asumate.

O alta categorie de persoane o reprezinta furnizorii Asociatiei Orchestra Simfonica Bucuresti. Colectam si prelucram date cu caracter personal despre furnizorii nostri (inclusiv subcontractantii si persoanele asociate cu furnizorii si subcontractantii nostri) pentru a gestiona relatia, a contracta, a primi serviciile de la acestia si, unde este cazul, pentru a furniza serviciile noastre clientilor. Daca un furnizor ne ajuta la prestarea serviciilor profesionale catre clientii nostri, prelucram datele cu caracter personal ale persoanelor implicate in furnizarea serviciilor in scopul administrarii si gestionarii relatiei noastre cu furnizorul si cu persoanele relevante (de exemplu, daca furnizorul nostru deleaga personal care sa lucreze cu noi ca parte a echipei Asociatiei Orchestra Simfonica Bucuresti pentru furnizarea serviciilor profesionale catre clientii nostri).

Datele cu caracter personal sunt astfel prelucrate in vederea executarii contractelor la care Asociatia Orchestra Simfonica Bucuresti este parte, in vederea indeplinirii obligatiilor profesionale, contractuale si legale ale acesteia.

Vizitatorii website-ului Asociatiei Orchestra Simfonica Bucuresti sunt o categorie distincta de persoane vizate. Cand navigati pe website-ul https://osb.org.ro/ se genereaza in mod automat informatii despre vizita dumneavoastra pe site. Aceste informatii includ adresa IP, browser-ul utilizat, momentul accesarii, pagina sau documentul accesat si alte informatii tehnice.

Website-ul https://osb.org.ro/ nu utilizeaza cookie-uri pentru trasarea optiunilor dumneavoastra de navigare, inregistrarea cautarilor efectuate sau a altor elemente cu potential intruziv. Mai multe informatii puteti regasi in continuarea acestei politici de utilizare cookies.

Cookie‐ul este un fisier complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa alte informatii de pe harddisk‐ul utilizatorului). Fisierele au un format simplu, de tipul ”Parametru: Valoare”. Durata lor de viata este predeterminata, unele expira la inchiderea sesiunii (a browserului), iar altele având persistenta mai indelungata (de ordinul zecilor de zile).

Când utilizati si accesati pagina noastra de internet, vom plasa un anumit numar de fisiere cookie in browser-ul dumneavoastra web. Folosim cookies in urmatoarele scopuri:

  • pentru ca web site-ul nostru sa functioneze corespunzator si sa raspunda cerintelor de accesare ale utilizatorilor;
  • pentru furnizarea statisticilor care ne sunt necesare in vederea imbunatatirii functionalitatilor si a continutului paginii noastre de internet.

Cookies-urile sunt stocate de catre server-ul nostru care masoara eficienta website-ului. Activarea acestor fisiere cookies nu este strict necesara pentru functionarea website-ului dar va poate oferi o experienta de navigare mai buna. Puteti sterge sau bloca cookies-urile, dar acest lucru ar impiedica buna functionare a website-ului. Informatiile furnizate de cookies-urile utilizate de noi nu sunt folosite pentru a va identifica personal, iar datele pe care le colectam prin intermediul lor sunt pe deplin sub controlul nostru. Aceste cookies-uri nu sunt folosite in alte scopuri decât cele descrise aici.

Website‐ul https://osb.org.ro/ este extrem de restrictiv in privinta utilizarii cookies‐urilor, acestea fiind reduse la strictul necesar. Astfel, noi utilizam Cookies esentiale, necesare pentru navigarea pe pagina noastra de internet si care permit utilizarea aplicatiilor incorporate in website. Aceste cookies-uri nu colecteaza informatii despre utilizator in baza carora acesta sa poata fi identificat. Fara aceste cookies, anumite functionalitati ale website-ului devin indisponibile. De asemenea, utilizam Cookies de sesiune, care sunt stocate intr-o memorie temporara pâna când browser-ul de internet este inchis; toate informatiile stocate sunt sterse atunci când sesiunea de navigare este incheiata. In unele cazuri putem sa utilizam Cookies de analiza care permit analizarea modului in care interactioneaza utilizatorii cu website-ul nostru, respectiv care sunt paginile cele mai vizitate, care sunt articolele sau informatiile cele mai citite etc. Aceste cookies-uri sunt folosite doar in scopuri de analiza statistica in vederea imbunatatirii continutului website-ului.

Astfel, dacă lași un comentariu pe site-ul nostru, poți opta pentru salvarea în cookies-uri a numelui, adresei de email și site-ului tău web. Acestea sunt folosite pentru confortul tău, pentru a nu mai fi nevoie să le completezi din nou când lași un alt comentariu. Aceste cookies-uri vor fi valabile un an.

Site‐ul Asociatiei Orchestra Simfonica Bucuresti utilizeaza cookies de sesiune si pentru livrarea imaginilor catre vizitatori si nu utilizeaza cookies pentru trasarea optiunilor de navigare, inregistrarea cautarilor efectuate sau a altor elemente cu potential intruziv.

Când vizitatorii lasă comentarii pe site, colectăm datele arătate în formularul de contact/comentarii, dar și adresa IP a vizitatorului și șirul agenților-utilizator din navigator pentru a ne ajuta la detectarea spamului. Pentru a facilita comunicarea cu tine, fie ne contactezi prin intermediul formularului de contact/comentarii, fie te contactam noi prin transmiterea de newsletter-uri dupa ce, in prealabil, ne-ai comunicat adresa ta de e-mail si ti-ai dat acordul sa fii primesti in acest mod informatii despre noi si evenimentele noastre.

Un șir făcut anonim (numit și un hash), creat din adresele tale de email, poate fi furnizat serviciului Gravatar pentru a vedea dacă îl folosești. Politica de confidențialitate a serviciului Gravatar este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului, fotografia ta de profil este vizibilă pentru public lângă comentariul tău.

Media

Dacă încarci imagini pe situl web, ar trebui să eviți încărcarea imaginilor care au incluse date de locație înglobate (EXIF GPS). Vizitatorii sitului web pot descărca și extrage toate datele despre locație din imaginile de pe sit.

Articolele din acest website pot include conținut înglobat (de exemplu materiale video, imagini, articole etc.). Conținutul înglobat de pe alte site-uri web se comporta exact la fel ca și cum vizitatorii au vizualizat un alt website. Aceste website-uri pot să colecteze date despre tine, să folosească cookies-uri, să înglobeze urmărirea suplimentară a terților și să-ți monitorizeze interacțiunea cu conținutul înglobat, inclusiv să-ți urmărească interacțiunea cu conținutul înglobat, dacă ai un cont și ești autentificat în acel website.

Care sunt temeiurile legitime pentru prelucrarea datelor cu caracter personal?

Noi prelucram datele cu caracter personal fie pentru ca avem o obligatie legala, astfel cum rezulta, de exemplu, din legislatia privind drepturile de autor, legislatia privind dreptul muncii, fie in vederea executarii unui contract ori pe baza consimtamantului persoanei fizice vizate. Ne putem intemeia prelucrarile de date cu caracter personal pe interesul nostru legitim, atunci cand, conform evaluarii noastre, consideram ca prelucrarea este corecta, rezonabila si proportionala cu scopul prelucrarii (ex. inregistrarea video).

Cu cine partajăm datele tale

Datele dumneavoastră sunt utilizate in cadrul Asociatiei Orchestra Simfonica Bucuresti. Nu transmitem, nu vindem și nu cedăm terților datele dumneavoastră în scopuri de marketing în afara Asociatiei Orchestra Simfonica Bucuresti. Datele transmise unor terți sunt utilizate numai pentru a vă oferi serviciile noastre sau pentru a ne indeplini obligatii legale (de exemplu cele de raportare financiara si fiscala).

Cu titlu de exemplu, putem comunica datele cu caracter personal companiilor care ne ofera suport in desfasurarea activitatii noastre, furnizorilor de servicii profesionale, inclusiv avocati, institutiilor de credit pentru realizarea platilor si achitarii onorariilor.

Atunci cand colectam date cu caracter personal de la tine, te vom informa dacă furnizarea datelor cu caracter personal este impusă de reglementări sau dacă este necesară pentru a încheia un contract, dacă este obligatoriu să ne furnizezi respectivele date cu caracter personal și care sunt posibilele consecințe în cazul unui refuz.

Unde se stochează datele?

Datele cu caracter personal procesate de catre Asociatia Orchestra Simfonica Bucuresti  sunt stocate si arhivate pe serverele noastre din Romania, in conditii de securitate asigurate de furnizorul de servicii de gazduire. In cazul in care este necesara transmiterea datelor cu caracter personal in alte tari din Spatiul Economic European (SEE) sau in afara acestuia, ne vom asigura ca prelucrarea se va realiza în conformitate cu legislația în vigoare, fiind în siguranță și permanent monitorizate.

În situatia putin probabila a transferurilor de date în afara SEE, Asociatia Orchestra Simfonica Bucuresti va utiliza clauzele contractuale standard și Privacy Shield ca garanții pentru țările care duc lipsă de o decizie privind caracterul adecvat al protecției din partea Comisiei Europene.

Unde se stochează datele?

Serverul de găzduire al acestui website se află în România. Datele colectate de la dumneavoastră sunt stocate în Spațiul Economic European (SEE), dar pot fi, de asemenea, transferate și prelucrate într-o țară din afara SEE. Orice transfer de acest fel al datelor dumneavoastră cu caracter personal se va realiza în conformitate cu legislația în vigoare, fiind în siguranță și permanent monitorizate.
În cazul transferurilor de date în afara SEE, Asociatia Orchestra Simfonica Bucuresti va utiliza clauzele contractuale standard și Privacy Shield ca garanții pentru țările care duc lipsă de o decizie privind caracterul adecvat al protecției din partea Comisiei Europene.

Cât timp îți păstrăm datele?

Vom stoca datele personale atat timp cat este necesar si in concordanata cu reglementarile aplicabile domeniului nostru de activitate pentru a indeplini scopul pentru care sunt colectate si prelucrate acestea. Intervalul pentru care pastram datele personale variaza in functie de normele aplicabile in fiecare caz in parte. Avem dreptul si datoria de a stoca o serie de informatii si date, inclusiv date cu caracter personal, cu luarea in considerare si a obligatiilor stabilite prin reglementari specifice.

Unde este posibil sa ajunga datele tale?

Mesajele primite de la vizitatorii website-ului nostru prin intermendiul acestei pagini de internet pot fi verificate printr-un serviciu automat de detectare a spamului. In acest sens, pentru facilitarea comunicarii, am implementat urmatoarele servicii furnizate de terte parti:

  • Drifthttps://www.drift.com/gdpr/ – modul de chat online cu vizitatorii – Datele personale sunt prelucrate conform politicii GDPR implementate in acest sens si care poate fi accesata aici;
  • Hubspothttps://www.hubspot.com/data-privacy/gdpr – modul de interactiune pentru captarea interesului in vederea furnizarii de comunicari prin email si/sau telefon, cu acordul tau specific dat in acest sens. Datele personale sunt prelucrate conform politicii GDPR implementate in acest sens si care poate fi accesata aici;
  • Mailchimphttps://mailchimp.com/gdpr/ – modul de contactare prin email in vederea furnizarii de materiale de promovare si marketing, cu acordul tau specific dat in acest sens – Datele personale sunt prelucrate conform politicii GDPR implementate in acest sens si care poate fi accesata aici;
  • Statistici Jetpack WordPresshttps://jetpack.com/support/privacy/ – Datele personale sunt prelucrate conform politicii GDPR implementate in acest sens si care poate fi accesata aici;

Ce drepturi ai asupra datelor tale?

Dreptul la acces

Persoana vizata are dreptul de a solicita Asociatiei Orchestra Simfonica Bucuresti informații cu privire la datele cu caracter personal pe care le prelucram despre aceast.

Dreptul la portabilitate

Aveti dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si pe care ni le-ati transmis intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si aveti dreptul de a solicita transmiterea acestor date altui operator, fara obstacole din partea noastra, in cazul in care:

  1. prelucrarea se bazeaza pe consimtamant, in temeiul art. 6 alin. (1) lit. (a) sau al art. 9 alin. (2) lit. (a) din RGPD, sau pe un contract, in temeiul art. 6 alin. (1) lit. (b) din RGPD;
  2. prelucrarea este efectuata prin mijloace automate.
Dreptul la rectificare

Aveți dreptul să solicitați rectificarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, dacă acestea sunt incorecte, inclusiv dreptul de a completa datele cu caracter personal incomplete.

Dreptul la ștergerea datelor

Aveți dreptul să ștergeți oricând orice date cu caracter personal prelucrate de Asociatia Orchestra Simfonica Bucuresti cand

  1. datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor;
  2. v-ati retras consimtamantul si nu exista un alt temei pentru prelucrare;
  3. va opuneti prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea sau
  4. datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal, aveti dreptul de a obtine stergerea datelor care va privesc.
Dreptul la restricționare a prelucrării
  • aveți dreptul să solicitați ca Asociatia Orchestra Simfonica Bucuresti să restricționeze procesul de prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal în următoarele situații:
    v-ati opus prelucrarii in conformitate cu art. 21 alin. (1) din GDPR, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale Asociatiei Orchestra Simfonica Bucuresti prevaleaza asupra drepturilor dvs.
  • contestati exactitatea datelor, pentru o perioada care permite verificarea exactitatii acestora. Asociatia Orchestra Simfonica Bucuresti trebuie să restricționeze orice prelucrare a acestor date până la verificarea corectitudinii datelor cu caracter personal.
  • dacă prelucrarea este ilegală, puteți să vă opuneți ștergerii datelor cu caracter personal și să solicitați restricționarea utilizării datelor dumneavoastră cu caracter personal.
  • dacă Asociatia Orchestra Simfonica Bucuresti nu mai are nevoie de datele dumneavoastră cu caracter personal, dar solicitati pastrarea lor doar pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata

Aveti dreptul de a nu face obiectul unei decizii care evalueaza aspecte personale referitoare la dumneavoastra, care se bazeaza exclusiv pe prelucrarea automata si care produce efecte juridice care va privesc sau va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa, cum ar fi performanta la locul de munca. Acest drept nu poate fi invocat in cazul in care decizia:

  1. este necesara pentru executarea unui contract intre dumneavoastra si Asociatia Orchestra Simfonica Bucuresti;
  2. este autorizata prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplica operatorului si care prevede, de asemenea, masuri corespunzatoare pentru protejarea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanei vizate; sau
  3. are la baza consimtamantul dumneavoastra explicit
Dreptul de retragere a consimtamantului

In situatia in care prelucrarea se bazeaza pe consimtamant, va puteti retrage consimtamantul in orice moment printr-o cerere expresa. Daca va retrageti consimtamantul, acesta va intra în vigoare numai de la data retragerii. Aceasta situatie se aplica, de regula, in cazul marketingului direct. In cazul in care nu mai doriti sa primiti news letter-uri despre activitatea si evenimentele Asociatiei Orchestra Simfonica Bucuresti  vă puteți dezabona urmând instrucțiuni din fiecare e-mail prin care comunicam cu voi.

Dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere

Dacă sunteți de părere că Asociatia Orchestra Simfonica Bucuresti vă prelucrează datele cu caracter personal într-un mod incorect, ne puteți contacta. De asemenea, aveți dreptul să adresați o plângere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, contact: Bld. Gral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, cod postal 010336, https://www.dataprotection.ro

Informațiile noastre de contact

Asociatia Orchestra Simfonica Bucuresti, cu sediul social in Str. Vespasian, nr.26,Mun. Bucuresti, cod fiscal 30617386.
Telefon: 0723958111 – E-mail: [email protected]

Prezenta politica si informare poate face obiectul unor modificari ulterioare. Toate actualizarile si modificarile prezentei informari sunt valabile de la data aducerii la cunostinta, care se va realiza prin publicare pe website-ul Asociatiei Orchestra Simfonica Bucuresti.

ASOCIATIA ORCHESTRA SIMFONICĂ BUCUREȘTI
(+4)0723 958 111 | [email protected]

Copyright © 2007-2019