Orchestra Simfonica Bucuresti

Ambasador Cultural Oficial

După succesul obținut în 2013 în calitate de orchestră românească de prim rang ce a concertat în premieră în cele mai renumite săli din America de Sud, precum Teatro Colon – Buenos Aires, Teatro Solis – Montevideo, Teatro El Circulo – Rosario, Gran Teatro Nacional – Lima și Sala Sao Paulo, Orchestra Simfonică București a primit o nouă invitație în 2017 pentru a concerta din nou în cele mai cunoscute edificii de cultură și artă din Brazila, Argentina, Chile și Peru. Turneul de concerte l-a avut ca dirijor pe Benoît Fromanger (Franța) și soliştii de talie internaţională: tenorul Tadeusz Szlenkier (Polonia) și soprana Joanna Wos (Polonia).

“Orchestra Simfonică București – Ambasador Cultural al României în America de Sud” a reprezintat participarea unei orchestre românești de prim rang pentru o serie de evenimente culturale ce a avut loc în perioada 1 – 12 noiembrie 2017. Turneul s-a desfășurat „Sub Înaltul Patronaj al Ambasadei României” din Argentina, Brazilia, Chile și Peru.

La invitația celei mai vechi și importante agenții culturale de stat din America de Sud – Mozarteum Brasileiro – Orchestra Simfonică București a deschis seria concertelor de muzică clasică în Trancoso, Brazilia, prin participarea cu două concerte – 03/04.11.2017 – în cadrul “FESTIVAL MÚSICA EM TRANCOSO” ce are loc anual, în cunoscutul “Teatro L’Occitane”. Mai multe detalii despre stagiunea Mozarteum Brasileiro – http://www.mozarteum.org.br.

Al treilea și al patrulea concert au fost susținute în Argentina. Primul concert a avut loc pe 06.11.2017 în celebrul “Teatro Coliseum” actualmente “Palazzo Italia”, un vechi teatru tradițional argentinian și situat în Buenos Aires.

Al doilea concert din Argentina a avut loc pe 07.11.2017 în Rosario, “Teatro El Circulo”. Orchestra Simfonica București a participat în cadrul acestei stagiuni de concerte la invitația “Fundación Cultural Coliseum”.

În continuare, la invitația Fundación CorpArtes, Orchestra Simfonică București a performat în închiderea “Stagiunii Concerte Internaționale Extraordinare” din Santiago de Chile. În cadrul acestei stagiuni au interpretat nume sonore ale scenelor internaționale, precum Diana Damrau, Vadim Repin, Emmanuel Pahud, Pinchas Zukerman, Orchestra de Cameră Potsdam & Trevor Pinnock, Orchestra Filarmonicii din Praga și alții. Concertul Orchestrei Simfonice București a avut loc la CorpArtes Teatro 660 – El Centro Cultural de las Artes.

Orchestra Simfonică București a susținut ultimul concert în capitala Republicii Peru, la Lima, al patrulea oraș ca mărime de pe continentul sud- american, cu o populație de 9 milioane de locuitori.

Parteneri: Philson Group SRL, Asociatia Philson Young, Ponsa, Texcargo și EVconnect.ro.

Written By: Orchestra Simfonică București

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.