După succesul repurtat în 2013, în calitate de orchestră românească de prim rang ce a concertat în premieră în cele mai renumite săli precum Teatro Colon – Buenos Aires, Teatro Solis – Montevideo, Teatro El Circulo – Rosario, Grant Teatro Nacional – Lima și Sala Sao Paulo, Orchestra Simfonică București a primit o nouă invitație pentru a concerta din nou în cele mai cunoscute edificii de cultură și artă din Brazila, Argentina, Chile și Peru. Turneul de concerte îl va avea ca dirijor pe Benoît Fromanger (Franța) și soliştii de talie internaţională: tenorul Tadeusz Szlenkier (Polonia) și soprana Joanna Wos (Polonia).

 “Orchestra Simfonică București – Ambasador Cultural al României în America de Sud” reprezintă participarea unei orchestre românești de prim rang pentru o serie de evenimente culturale ce va avea loc în perioada 1 – 12 noiembrie 2017. Turneul se va desfășura “Sub Înaltul Patronaj al Ambasadei României” din Argentina, Brazile, Chile și Peru.

La invitația celei mai vechi și importante agenții culturale de stat din America de Sud – Mozarteum Brasileiro – Orchestra Simfonică București va deschide seria concertelor de muzică clasică în Trancoso, Brazilia, prin participarea cu două concerte – 03/04.11.2017 – în cadrul “FESTIVAL MÚSICA EM TRANCOSO” ce are loc anual, în cunoscutul “Teatro L’Occitane”. Mai multe detalii despre stagiunea Mozarteum Brasileiro – http://www.mozarteum.org.br.

Festival Música em Trancoso / Teatro L’Occitane

https://teatroloccitane.com.br/pagina-orquestra-sinfonica-de-bucareste/

Al treilea și al patrulea concert vor fi susținute în Argentina. Primul concert va avea loc pe 06.11.2017 în celebrul “Teatro Coliseum” actualmente “Palazzo Italia”, un vechi teatru tradițional argentinian și situat în Buenos Aires.

Teatro Coliseo Palazzo Italia

Link – http://www.teatrocoliseo.org.ar/

Al doilea concert din Argentina va avea loc pe 07.11.2017 în Rosario, “Teatro El Circulo”.  Orchestra Simfonica București participă în cadrul acestei stagiuni de concerte la invitația “Fundación Cultural Coliseum”.

Teatro El Circulo

În continuare, la invitația Fundación CorpArtes, Orchestra Simfonică București va performa în închiderea “Stagiunii Concerte Internaționale Extraordinaredin Santiago de Chile. În cadrul acestei stagiuni vor interpreta nume sonore ale scenelor internaționale, precum Diana Damrau, Vadim Repin, Emmanuel Pahud, Pinchas Zukerman, Orchestra de Cameră Potsdam & Trevor Pinnock, Orchestra Filarmonicii din Praga și alții. Concertul Orchestrei Simfonice București va avea loc la CorpArtes Teatro 660 – El Centro Cultural de las Artes.

CorpArtes Centro Cultural Itau C660 Corpbanca

Orchestra Simfonică București este invitata să susțină ultimul concert în capitala Republicii Peru, la Lima, al patrulea oraș ca mărime de pe continentul sud- american, cu o populație de 9 milioane de locuitori.

Gran Teatro Nacional

http://www.granteatronacional.pe

Programul turneului

Orchestra Simfonică Bucureşti

Fondată în anul 2007, Orchestra Simfonică București este un ansamblu muzical românesc de prim rang.

A fost înființată de trei tineri muzicieni ambițioși, reunind în componența sa cei mai valoroși artiști instrumentiști din România. Din dorinţa de a oferi iubitorilor de muzică posibilitatea de a intra în contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonică Bucureşti a dezvoltat concepte muzicale originale și novatoare, transpuse pe scena stagiunii anuale Salut CULTURA!. Notorietatea şi recunoaşterea valorii au venit în urma impresionantei serii de concerte și evenimente susținute atât în săli tradiţionale de concert, în aer liber cât și în locuri mai puţin convenţionale. Orchestra Simfonică București abordează o paletă variată de repertoriu, de la muzica clasică până la stiluri mai puţin convenţionale, precum muzică de film, pop/rock și crossover.

Misiunea Orchestrei Simfonice Bucureşti este promovarea excelenţei în muzică și atragerea tinerilor către sălile de concert.

Orchestra Simfonică București a concertat alături de artişti de talie internaţională precum renumitele soprane Angela Gheorghiu, Sarah Brightman, Tarja Turunen, dirijorii Jin Wang, Tiberiu Soare, Alexandre Bloch, violoniștii Sarah Chang, Daishin Kashimoto – prim concertmaestrul Filarmonicii din Berlin, Erik Schumann, Corina Belcea, Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, pianiştii Eduard Kunz, Richard Clayderman, Alexander Schimpf și Pierre Reach, violonceliştii Claudio Bohorquez, Rodin Moldovan, formaţiile Direcţia 5, Phoenix şi mulţi alţii.

În calitate de ambasador cultural al României, Orchestra Simfonică București a fost prima orchestră română invitată în 2013 alături de dirijorul francez Benoît Fromanger, să concerteze în premieră în șapte săli celebre din America de Sud, precum: Teatro Colón din Buenos Aires/Argentina, Sala São Paulo din São Paulo/ Brazilia, Gran Teatro Nacioanal din Lima/ Peru şi Teatro Solís din Montevideo/Uruguay.

La nivel instituțional, Orchestra Simfonică București a colaborat cu instituții de prestigiu, precum Guvernul României, Banca Națională a României, Ministerul Afacerilor Europene, Departamentul de Stat și Ambasada Statelor Unite la București, Organizația Mondială a Francofoniei, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Centrul Cultural al Municipiului București – ArCuB, Primăria Sectorului 3 și Centrul Cultural Casa Artelor, Centrul Cultural European Sector 6 și alte organizații în cadrul evenimentelor oficiale emblematice.

Pe lânga activitatea concertistică, orchestra a înregistrat două CD-uri, ambele fiind lansate în primăvara anului 2013. Primul album, intitulat “Very Classic”, cuprinde cele mai cunoscute arii de operă, pop și crossover interpretate de Marcel Pavel și a fost prezentat publicului meloman într-un concert de gală susținut la Sala Palatului din București. Cel de-al doilea album al Orchestrei Simfonice București a fost lansat la Bruxelles. CD-ul conține înregistrările în premieră mondială ale întregii creații orchestrale ale compozitoarei franceze Mel Bonis, apaținând perioadei impresioniste. CD-ul este produs de Casa de Discuri belgiană “Chant de Linos” și a fost înregistrat sub bagheta lui Benoît Fromanger, dirijor principal al Orchestrei Simfonice București.

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Reply

%d bloggers like this: