Ucenicul Vrăjitor

Ucenicul Vrăjitor, Radu Gheorghe și Orchestra Simfonică București

Details

Time: august 19, 2018 19:00
Location: CinemaPRO, Strada Ion Ghica 1-3, Bucuresti
Event Type: Concert, Crossover Concert, Educativ, Family Concert, Stagiunea SalutCULTURA!
Organized By: PHILSON GROUP SRL
buy tickets

About Tour

Un eveniment de divertisment teatral şi muzical în stil clasic. O orchestră simfonică şi un actor care joacă rolul de dirijor, instrumentist şi clown muzical în acelaşi timp. Spectacolul face parte din Stagiunea Salut CULTURA!.

Radu Gheorghe: “Ucenicul Vrăjitor, este un spectacol ce merită să fie văzut şi trăit”

O orchestră simfonică şi un actor care joacă rolul de dirijor şi instrumentist şi clown muzical în acelaşi timp sunt ingredientele care fac din acest spectacol un eveniment cultural cu impact pozitiv asupra oricărei categorii de spectatori.

Ucenicul Vrăjitor, Radu Gheorghe și Orchestra Simfonică BucureștiSpectacolul începe cu lucrarea muzicală “Ucenicul Vrăjitor” a lui Paul Dukas interpretată de Orchestra Simfonică București, alături de dirijorul de ocazie: actorul Radu Gheorghe. Maestrul Ucenicului: Tiberiu Oprea. Aidoma personajului din poezia lui Goethe (care l-a inspirat pe compozitor), actorul foloseşte nelegitim bagheta de dirijor ca pe o baghetă magică, animând notele şi pornind în această aventură muzicală, fără să bănuiască ce-l aşteaptă. Sunetele, la început ascultătoare, prind curaj şi pe parcurs încep să aibă personalitate, antrenând întreaga orchestră, care devine de nestăpânit.

Teme muzicale celebre se succed, aparent fără discernământ, surprinzând atât dirijorul cat şi spectatorii.

Situaţiile neaşteptate în care sunt implicaţi dirijorul, orchestra şi spectatorii, fac din “Ucenicul Vrăjitor”, un carusel cu care publicul este plimbat printr-o lume fantastica a muzicii clasice şi a umorului de buna calitate.

Doar norocul, sau un pact neştiut cu … Divinitatea, duc într-un sfarşit la o armonie deplină între ucenicul vrăjitor, sunete şi instrumentişti, în aşa fel încât totul să se termine cu bine.

Spectatorii, vor constata într-un final, ca au asistat la un concert spectacol de divertisment foarte elaborat, în care muzica şi teatrul în egală măsură, folosindu-se de cele mai simple mijloace artistice, au reuşit să creeze iluzia unei lumi mai bune şi mai frumoase, pe care nu ai mai vrea să o părăseşti.

Vino să descoperi Stagiunea #SalutCULTURA!, muzica, o formă excelentă de a petrece o seară plăcută de sâmbătă și, de ce nu, hai să faci și tu primii pași în lumea cu adevărat fascinantă a muzicii, alături de Orchestra Simfonică București!

Parteneri oficiali ai concertului

Parteneri: Primaria Sectorului 6 / Centrul Cultural European Sector 6, UCIMR, PONSA/Texcargo, EVconnect.ro, Asociația Philson Young
Parteneri media: Radio Clasic și Media Advertising

Biletele online pe https://entertix.ro/, https://www.eventim.ro/ și în rețeaua de magazine partenere.