Simfonia Clasică - Orchestra Simfonică București, dirijor Cem Mansur

Details

Time: mai 21, 2019 19:00
Location: Str. Ion Ghica nr. 3, Sector 2, 030044 Bucharest, Romania
Event Type: Capodopere ale marilor compozitori, Classics Crossover, Family Concert, Stagiunea SalutCULTURA!
Organized By: Philson Group SRL
buy tickets

About Tour

Stagiunea SalutCULTURA! continuă în luna mai, cu “Simfonia Clasică”.

Simfonia Clasică - Orchestra Simfonică București, dirijor Cem Mansur

Simfonia Clasică Orchestra Simfonică București, dirijor Cem Mansur

Luna mai continuă seria Capodoperelor Marilor Compozitori. Marti, 21 mai 2019, călătoria în lumea muzicii clasice continuă cu o seară simfonică, dedicată celor doi mari piloni ai istoriei muzicii: Mozart și Beethoven. Orchestra Simfonică București și dirijorul Cem Mansur (Turcia) vor intepreta Simfonia Nr. 41 – Jupiter de W.A. Mozart și Simfonia nr .7 de L.van Beethoven. Concertul va avea loc la CinemaPRO, începând cu ora 19.00.

Așa cum te-ai obișnuit, vei putea să participi la tombolă putând câștiga unul din premiile puse în joc de partenerii noștri, E-BODA. Vei putea primi chiar și tu un premiu. Pasiunea pentru muzică și interpretarea Orchestrei Simfonice București se vor îmbina într-o armonie perfectă, la care ești invitat să participi.

Vino să descoperi Stagiunea SalutCULTURA!, muzica – o formă excelentă de a petrece o seară plăcută și, de ce nu, să faci și tu primii pași în lumea cu adevărat fascinantă a muzicii alături de Orchestra Simfonică București!

Parteneri: Primaria Sectorului 6, Centrul Cultural European Sector 6, UCIMR, E-Boda, PONSA, Texcargo, EVconnect.ro, RE:CREATE
Parteneri media: Librăriile Cărturești, Radio Clasic, Media Advertising

Cem Mansur

Cem Mansur

Cem Mansur

După ce a studiat cu Leonard Bernstein la LA Philharmonic Institute, dirijorul turc Cem Mansur a lucrat cu mari orchestre și opere din întreaga lume (precum Filarmonica din Helsinki, Britten Sinfonia și Teatrul Mariinsky) și a colaborat cu artiști precum Natalia Gutman, Stephen Kovacevich, Christian Lindberg, Midori, Shlomo Mintz și Murray Perahia. Recunoscut pe scară largă pentru repertoriul său extins și creativitatea programelor sale, Cem Mansur se bucură de o excelentă relație cu Arvo Pärt: a dirijat premiera europeană a Simfoniei Nr. 4 și premiera mondială a Veni’s Creator ambele scrise de Arvo Pärt. Pasionat de educația muzicală, Mansur este directorul muzical și fondatorul Turkish National Youth Philharmonic Orchestra. Sub conducerea lui Cem Mansur, orchestra a crescut constant în profilul și recunoașterea internațională, oferind spectacole în locuri de prestigiu, cum ar fi Viena Konzerthaus, Konzerthaus Berlin, BOZAR, Beethovenfest Bonn și Festivalul Ravello.