Un produs marca Orchestra Simfonică București, concertul extraordinar “Mozart, Geniul” omagiază capodoperele compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart. Solistul acestui concert este celebra violonistă Corina Belcea-Fischer, fondatoarea ansamblului Belcea Quartet.

Luni 21 Martie 2016, Sala Mare a Teatrului Național București “I.L. Caragiale” va găzdui concertul extraordinar începând cu ora 19. Alături de dirijorul principal, Benoît Fromanger, Orchestra Simfonică București vă invită să luați parte la al patrulea concert din seria “Capodopere ale Marilor Compozitori”. Parteneri ai acestui concert sunt PONSA/Texcargo, EVconnect.ro și Asociația Philson Young.

Biletele pentru evenimentul de Luni, 21 Martie sunt disponibile online pe www.eventim.ro și la casieria Teatrului Național București “I.L. Caragiale”.

Orchestra Simfonică București
Dirijor: Benoît Fromanger
Solist: Corina Belcea

Program W.A. Mozart

  • Uvertura “Don Giovanni”
  • Concertul pentru vioară nr. 3
  • Simfonia 41 “Jupiter”
Corina Belcea

Corina Belcea

Corina Belcea

BELCEA, Corina (n. 24 iunie 1975, Oraviţa, CS). Violonist-concertist, vioara I în Cvartetul de coarde „Belcea“ din Londra (BELCEA QUARTET).
Studiile muzicale: la Liceul de Muzică „Ion Vidu“ din Timişoara cu prof. Radu Bozgan şi la Bucureşti unde a studiat în particular cu Artistul emerit Ştefan Gheorghiu. Le-a continuat la celebra Menuhin School având toate cheltuielile de întreţinere asigurate de şcoală. Aici studiază vioara cu Natalia Boyarskaya iar după absolvire (1994) se perfecţionează cu dr. Felix Andrievsky la Colegiul Regal de Muzică din Londra pe care îl absolvă în 1998.
Activitate violonistică: este laureată a mai multor concursuri internaţionale de interpretare precum Concursul de la Kloster Schöntal din Germania, „Wieniawski“ de la Lublin din Polonia, de la Bromsgrove din Anglia dar cea mai importantă competiţie la care a participat a fost Concursul internaţional de vioară „Yehudi Menuhin“ de la Folkestone, tot din Anglia, din 1991, cu lordul Menuhin în juriu, unde a obţinut Premiul II şi o invitaţie de a-şi continua studiile de vioară. Încă din primul an de colegiu (1994) îşi întemeiază un cvartet de coarde care poartă numele de Belcea Quartet din care mai fac parte Axel Schacher – la vioara a II-a, Krzysztof Chorzelki – violă şi Antoine Lederlin – violoncel. Cu Cvartetul Belcea susţine o agendă foarte densă de concerte, participând în cadrul unor festivaluri de elită. De asemenea a imprimat o serie de discuri (CD) în baza unui contract de exclusivitate cu celebra Casă de discuri EMI unde a realizat până în prezent 11 CD-uri cu lucrări de Schubert (unul cu două cvartete şi unul în formulă de cvintet cu pian), Mozart (două cvartete), Janaček (două cvartete), Brahms (un cvartet şi un cvintet), Britten, Debussy, Dutilleux, Ravel, Fauré, ş.a. Cvartetul Belcea deţine numeroase premii şi distincţii internaţionale obţinute la Londra (1997), Bauff, Canada (1998), Osaka, Japonia (1999), Bordeaux, Franţa (1999), Gramophone Award, la Casa de discuri EMI pentru discul de debut (2001), Premiul pentru muzică de cameră oferit de Societatea Filarmonică Britanică (2001 şi 2003), Echo Klassic Award (2008 şi 2010). Marele Premiu “Antoine Livio” (2011). Are şi o bogată activitate solistică, fiind invitată să concerteze sau să susţină recitaluri atât în ţară, în locurile dragi din Banat, Timişoara şi Oraviţa dar cu regularitate la Bucureşti iar în străinătate pe scenele cele mai selecte ale Europei, Asiei şi Americii. La 30 septembrie 1998, Corina Belcea a fost distinsă cu titlul de Cetăţean de onoare al oraşului Oraviţa cu ocazia unui recital susţinut la Oraviţa împreună cu pianistul elveţian Jean François Antonioli.
Activitate didactică: din septembrie 2011 este şi profesor asociat la catedra de vioară a Conservatorului din capitala Elveţiei, Berna.

Share

%d bloggers like this: