Orchestra Simfonică București “Capodopere Ale Marilor Compoziori” (II) - ANTONIN DVOŘÁK

Orchestra Simfonică București “Capodopere Ale Marilor Compoziori” (II) – ANTONIN DVOŘÁK

Un produs marca Orchestra Simfonică București, concertul extraordinar de deschidere al stagiunii Salut CULTURA! 2015, omagiază capodoperele compozitorului Antonín Dvořák. Solistul acestui concert este renumitul artist de origine română Rodin Moldovan, violoncelist solist al Orchestrei Simfonice MDR Leipzig (Germania).

Sâmbătă 22 Noiembrie 2014, Sala “Mihail Jora” a Societății Române de Radiodifuziune va găzdui concertul extraordinar începând cu ora 19. Alături de dirijorul principal Benoît Fromanger, Orchestra Simfonică București vă invită să luați parte la o seară memorabilă în care veți avea ocazia să ascultați muzică clasică cea mai bună calitate. Acest concert este susținut în parte de Guvernul României și Apa Nova Bucureşti S.A. Parteneri ai acestui concert sunt Organizatia Internationala a Francofoniei (OIF) prin Biroul Regional pentru Europa Centrală şi de Est al OIF (BRECO) și Asociația Philson Young.

Biletele pentru evenimentul de sâmbătă, 22 Noiembrie sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Orchestra Simfonică București
Dirijor: Benoît Fromanger
Solist: Rodin Moldovan

Program

  • ANTONIN DVOŘÁK – UVERTURA “CARNAVAL” OP. 92
  • ANTONIN DVOŘÁK – WALDESRUHE OP. 68, CONCERTUL PENTRU VIOLONCEL ȘI ORCHESTRĂ ÎN SI MINOR OP. 104
    Solist: Rodin Moldovan
    Pauză
  • ANTONIN DVOŘÁK – SIMFONIA A 9-A, “DIN LUMEA NOUĂ”

Rodin Moldovan

Website: http://rodinmoldovan.com

“Un violoncelist la care muzica trece mai intâi prin inimă” [Leipziger Volkszeitung]

Absolvent al Conservatorului de Muzică Ciprian Porumbescu din București, a studiat cu prof. Aurel Niculescu, continuându-și studiile la Accademia Nazionale di Santa Cécilia din Roma cu prof. Franco Maggio Ormezowsky, Radu Aldulescu și s-a specializat în 1993 cu Mstislaw Rostropovich.

Carierea sa de violoncelist solist a început în Italia alături de renumite ansambluri precum: Orchestra Sinfonica Siciliana Palermo, Orchestra Sinfonica del Teatro Massimo Palermo și Filarmonica Arturo Toscanini Parma. Actualmente, Rodin Moldovan este violoncelist solist al Orchestrei Simfonice MDR Leipzig (Germania), cea mai veche orchestră radio din lume, fondată în 1923.

Un artist desăvârșit, Rodin Moldovan a interpretat alături de artiști instrumentiști celebri precum Gabriel Croitoru, Ning Feng, Justus Franz, Geza Hosszu-Legocky, Mihaela Martin, Alexander Paley, Julian Rachlin, Eugen Sârbu, Mihaela Ursuleasa și a concertat ca artist instrumentist solist alături de dirijori celebri precum Fabio Luisi (transmisie radio live, in Germania, Elveția și Franța a concertului pentru violoncel și orchestră de Edward Elgar), Daniel Nazareth (Arthur Honegger, Concertul pentru violoncel și orchestră), Jun Märkl (Richard Strauss – Don Quixote cu MDR Sinfonieorchester Leipzig), Heinz Rögner (Lalo – Concertul pentru violoncel și orchestră), John Nelson (Brahms – Dublul concert pentru vioară, violoncel şi orchestră), Marcello Viotti (Tschaikowski – Variațiunile Rococo) și Manfred Honeck (Max Bruch – Kol Nidrei).

Rodin Moldovan continuă să interpreteze în diverse formule și ansambluri de muzică de cameră dintre care memorabile sunt performanțele ca duo, pian și violoncel, alături de Alexander Paley în Germania, Franța și Italia. Împreună cu “Trio Celibidache” a câștigat premiul întâi la Concursul Festivalului Muzical din Varaždin/Croatia si a concertat în Madrid, la curtea regală a Spaniei, pe faimoasele instrumente Antonio Stradivari. Angajamentele sale ca artist instrumentist conțin participări în diverse festivaluri, turnee, concerte și recitaluri alături de Berliner Philharmoniker Oktet și Nathan Quartett.

Alături de Orchestra Simfonică București, Rodin Moldovan a participat ca violoncelist solist în cadrul turneului cultural istoric: “Orchestra Simfonică București, o premieră românească în America de Sud”, ce a reprezentat participarea unei orchestre românești de prim rang în cadrul unui turneu de concerte în renumite săli din continentul sud-american precum: Teatro Colon/Buenos Aires, Teatro Solis/Montevideo, Gran Teatro Nacional/Lima și Teatro El Circulo/Rosario.

A înregistrat o serie de CD-uri de succes, precum Concertul pentru Violoncel și Orchestră de Robert Schumann (Live) și Friedrich Gulda, Concertul pentru Violoncel și Orchestră, alături de Sächsische Bläserphilharmonie.

Alături de Kristjan Järvi, Rodin Moldovan va concerta în stagiunea 2015 ca solist instrumentist al Orchestrei Simfonice MDR Leipzig și va interpreta Concertul pentru Violoncel și Orchestră de Friedrich Gulda.

Share

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Reply

%d bloggers like this: