Un produs marca Orchestra Simfonică București, concertul extraordinar “Berlin Philharmonic Concertmaster & Orchestra Simfonică București” face parte din stagiunea Salut CULTURA! 2015, un proiect cultural novator ce demonstrează viziunea pe termen lung cu privire la arta interpretării muzicale prin exuberanța, energia și bucuria de a face muzică fără compromisuri profesionale. Evenimentul omagiază capodoperele lui Johannes Brahms și este al treilea din seria “Capodopere Ale Marilor Compoziori”. Invitați de onoare ale acestui concert sunt Alexandre Bloch, dirijor principal invitat al Düsseldorf Symphoniker și dirijor asistent al London Symphony OrchestraDaishin Kashimoto – concert maestru al Berliner Philharmoniker și renumitul violoncelist solist, Claudio Bohorquez.

Sâmbătă 4 Iulie 2015, Sala “Mihail Jora” a Societății Române de Radiodifuziune va găzdui concertul extraordinar începând cu ora 19. Alături de dirijorul Alexandre Bloch, Orchestra Simfonică București vă invită să luați parte la o seară memorabilă în care veți avea ocazia să ascultați muzică clasică cea mai bună calitate. Acest concert este susținut în parte de Institutul Cultural Român. Partener al acestui concert este Asociația Philson Young. Parteneri media: GetLokal, iConcert, Realitatea TV, Sapte Seri, WebCultura.

Orchestra Simfonică București
Dirijor: Alexandre Bloch
Soliști: Daishin Kashimoto – vioară, Claudio Bohórquez – violoncel

Program Johannes Brahms

  • UVERTURA TRAGICĂ, OP. 81
  • DUBLUL CONCERT ÎN LA MINOR PENTRU VIOARĂ, VIOLONCEL ȘI ORCHESTRĂ, OP. 102
  • SIMFONIA A 4-A, OP. 98

Biletele pentru evenimentul de sâmbătă, 04 iulie 2015 sunt disponibile pe eventim.ro și magazinele partenere: ORANGE, GERMANOS, VODAFONE, DOMO, LIBRĂRIILE CĂRTUREȘTI și HUMANITAS.

“Soliști ai Filarmonicii din Berlin întâlnesc Orchestra Simfonică București”

Orchestra Simfonică București

Orchestra Simfonică București

Sunt deja șapte ani de când Orchestra Simfonică București a luat naștere. Șapte ani în care ansamblul a câștigat publicul prin performanță și originalitate, atribute puse în scenă cu ocazia tuturor evenimentelor pe care le-am creat. Simțind că, pe de-o parte, publicul român este tot mai doritor de evenimente de cea mai înaltă clasă, iar, pe de cealaltă parte, că tinerii muzicieni din România au nevoie de un context în care să își poată pune în valoare talentul, Orchestra Simfonică Bucureşti a ieșit în întâmpinarea acestor două exigențe. Profesionalismul și bucuria de a face muzică nu doar că pot, ci şi trebuie să coexiste. Așa au luat naștere o serie de proiecte extrem de variate reunite sub denumirea Salut CULTURA!, de la Symphonic Beatles și Pe Aripile Muzicii, până la Concertul de Anul Nou, seria de concerte Capodopere ale Marilor Compozitori și atelierele muzicale pentru copii Sympho Kids. Repertorii distincte, dar extrem de îndrăgite.

Succesul proiectelor realizate până acum ne îndeamnă să mergem mai departe și să propunem lansarea unei noi serii de concerte, prin care Orchestra Simfonică București aduce în fața publicului din România soliști ai Filarmonicii din Berlin întâlnesc Orchestra Simfonică București” și soliști de renume ale marilor orchestre internaționale.

Alexandre Bloch

Alexandre Bloch

Alexandre Bloch

Admirat pentru entuziasmul și energia sa, Alexandre Bloch este numit Dirijor Principal Invitat al Düsseldorf Symphoniker începând cu 15/16. Dirijorul francez atrage atenția internațională ca laureat al Donatella Flick’s LSO Conducting Competition în Octombrie 2012, concurs în urma căruia este numit Dirijor Asistent al London Symphony Orchestra.

Sezonul 14/15 include debuturi alături de  Orchestre de Lille, Orchestra of Opera North, Seoul Philharmonic, Norwegian Radio Orchestra, Dusseldorf Symphony Orchestra precum și reveniri alături de London Symphony Orchestra, Manchester Camerata, Orquestra Sinfónica do Porto, Royal Northern Sinfonia, Ulster Orchestra, BBC NOW and NWD Philharmonie. Planurile sale de viitor includ reveniri alături de Concertgebouw, Scottish Chamber Orchestra, Orchestre National de Lille, NWD Philharmonie, BBCNOW, Poznan Philharmonic și Australian Youth Orchestra.

Repere ale sezonului muzical recent include debuturi de succes la Royal Liverpool Philharmonic, BBC National Orchestra of Wales, Ulster Orchestra, Musikkollegium Winterthur, Danish Chamber Orchestra și Orchestra of the Royal Danish Opera, Australian Youth Orchestra, Orchestre National du Capitole de Toulouse, Poznan Philhamonic, Orchestre National de Lyon, Royal Northern Sinfonia, Musikkollegium Winterthur, NWD Philharmonie, Manchester Camerata și Orchestre de Chambre de Paris. A lucrat în studio-ul de înregistrări cu BBC Philharmonic și o serie de programe cu Hungarian Symphony Orchestra în Miskolc și ia parte în proiectele Discovery cu London Symphony Orchestra.

In 2012, Alexandre Bloch i-a fost acordat Sir John Zochonis Junior Fellowship in Conducting la prestigioasa instituție Royal Northern College of Music din Manchester, ce i-a oferit oportunitatea de a studia intens și de a dirija opera, precum Shostakovich – Moscow Paradise (2013). În  2012/13 a înlocuit în ultim moment pe Mariss Jansons la Royal Concertgebouw Orchestra pentru o serie de concerte de succes precum Strauss’ Tod und Verklärung și un comision oferit de Jorg Widmann și debutul său cu Ulster Orchestra.

În 2012 și 2013 participă la Tanglewood Music Center Festival (USA). Alexandre a atras atenția celebrilor dirijori precum Mariss Jansons, Charles Dutoit, Pierre Boulez, Bernard Haitink, Sir Mark Elder și Esa-Pekka Salonen. În paralel cu ascensiunea sa dirijorală, Alexandre este din 2011 fondatorul și Directorul Muzical al Orchestre Antipodes.

Alexandre a studiat violoncelul în Orléans, compoziția și dirijatul la Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris, urmând dirijatul mai târziu cu Zsolt Nagy. Este ales Laureate of the SYLFF Tokyo Foundation (Sasakawa Young Leaders Fellowship Fund), Laureate of the Fondation Tarazzi. A fost numit “2012 Talent” by ADAMI (Societatea Franceză a Drepturilor Artiștilor).

Daishin Kashimoto

Daishin Kashimoto, concert maestru al Berliner Philharmoniker

Daishin Kashimoto

La vârsta de trei ani, părinții i-au pus la dispoziție mai multe instrumente muzicale: pian, clarinet, flaut, însă lui Daishin Kashimoto i-a plăcut vioara pentru că avea două jucării pe care le putea manevra deodată: o vioară și un arcuș. Astfel, vioara a devenit instrumentul pe care l-a deprins de la Kumiko Etoh in Tokyo. În 1986 se înscrie în Pre-College Division la Juilliard School of Music in New York; în 1990 – primul în școala de pregătire, mai apoi devine studentla Lübeck Musikhochschule. În perioada 1999 – 2004 a fost studentul profesorului Rainer Kussmaul la Freiburg Musikhochschule. Este concert maestru al Filarmonicii din Berlin începând cu 2009 și membru în Berliner Philharmoniker Oktet.

Premii I: Menuhin Junior International Competition (1993), Cologne International Violin Competition (1994), Fritz Kreisler Competition in Vienna (1996) și Long-Thibaud International Competition in Paris (1996)

Daishin Kashimoto, a crescut în Japonia, Germania și USA și a concertat ca solist cu o serie de orchestre internationale precum Boston Symphony, Orchestre Nationale de France, orchestrele simfonice radio Bavaria și Frankfurt, Dresden Staatskapelle și Filarmonica din St. Petersburg. În timpul liber, gătește și este un mare fan al sporturilor, în special al baseball-ului.

Claudio Bohorquez

Claudio Bohorquez

Claudio Bohórquez

Ca student al lui Boris Pergamentschikow, Claudio Bohórquez a avut succes de la vârste mici prin participarea la competiții internaționale precum Tschaikowsky Youth Competition in Moscow și Rostropovich Cello Competition în Paris. Cariera sa a culminat în anul 2000 cu trei premii la primul concurs international Pablo Casals Competition organizat de Kronberg Academy: Marta Casals Istomin i-a acordat premiul I, premiul special pentru cea mai bună muzică de cameră, și dreptul de folosință pentru doi ani a violoncelului Gofriller ce a aparținut lui Pablo Casals. Premiul I care l-a consacrat ca solist de carieră a fost cel obținut la International Music Competition in Geneva. Începând cu 2003, devine profesor invitat la ‘Hanns Eisler’ Academy of Music in Berlin și profesor la Stuttgart Music Academy din 2011.

Claudio Bohórquez a concertat ca solist alături de SächsischeStaatskapelle Dresden, Gewandhausorchester Leipzig, aproape toate orchestrele simfonice germane radio, Württembergischen Kammerorchester Heilbronn, Vienna Symphony Orchestra, Collegium Musicum Basel, Orchestre de Paris, Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre de Toulouse, Orchestre de la Suisse Romande, Tonhalle Orchestra Zurich, Academy of St. Martin in the Fields, Czech Philharmonic Orchestra, Russian National Orchestra, Warsaw Philharmonic Orchestra, NHK Symphony Orchestra Tokyo, Tokyo Philharmonic Orchestra, Boston Symphony, Chicago Symphony, Cleveland Orchestra, Detroit Symphony, Los Angeles Philharmonic, National Symphony și Philadelphia Orchestra.

Share

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Reply

%d bloggers like this: