2% pentru OSB
Prin actul dumneavoastră sprijiniți dezvoltarea programelor culturale inițiate de Orchestra Simfonică București.
Orchestra Simfonica Bucuresti

Ce înseamnă “Doi la sută (2%) pentru OSB”?

Prin actul dumneavoastră sprijiniți dezvoltarea programelor culturale inițiate de Orchestra Simfonică București. Vă adresăm rugămintea de a ne sprijini, implicându-vă gratuit, cu scopul de a ne ajuta în împlinirea misiunii noastre: promovarea excelenţei în muzică și atragerea tinerilor către sălile de concert. Doi la sută (2%) pentru OSB (Orchestra Simfonică București) este gratuit.

Doi la sută (2%) pentru OSB (Orchestra Simfonică București) se realizează în baza legală: art. 57 (4) – (6) si art. 84 (2)-(4) din Codul Fiscal. Contribuabilii persoane fizice pot să direcționeze procentul de 2% din impozitul anual pe veniturile obținute în anul anterior din salarii către o entitate nonprofit sau unitate de cult.

Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard.

Redirectionarea este gratuită, adică nu implică nicio cheltuială pentru persoana care completează formularul respectiv. Dacă nu folosiți această opțiune, suma respectivă va fi gestionată de stat.

SUSTIN CULTURA! Cum pot dona cei 2%?

Urmăriți pașii de mai jos și începeți prin descărcarea formularele de pe site-ul ANAF. Ce formulare am nevoie?

Formularul 230 pentru cei care au venituri din salarii, completat în 2 exemplare (unul pentru organul fiscal și unul pentru dvs.) și/sau

Formularul 200 privind veniturile realizate din Romania – pentru cei cu venituri din alte surse, adică activități independente precum: cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile, realizate in calitate de proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal; activitati agricole pentru care venitul net se stabileste în sistem real; castiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare; castiguri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract. Anexa informativa cu instructiunile detaliate de completare a formularului 200 o gasiti AICI. iar un scurt ghid privind completarea formularului 200, puteti gasi aici.

NOTA: Persoanele care au realizat asemenea venituri sunt oricum obligate sa depuna Declaratia 200, chiar daca nu doresc redirectionarea celor 2% din impozit.

PASUL 1 – Ce formular completez?
1. daca ati avut în exclusivitate venituri din salariu: FORMULARUL 230
2. daca ati avut și alte venituri în afara salariului: FORMULARUL 200
Datele Asociației Orchestra Simfonică București pentru completarea formularelor sunt următoarele:

Denumirea oficială a organizatiei – Asociația Orchestra Simfonică București
Codul de identificare fiscala (cod fiscal, CUI sau CIF) – 30617386
Contul bancar (pentru lei), în format IBAN – RO88BTRLRONCRT0258903101

Orchestra Simfonică București a participat la festivaluri naționale și internaţionale de renume, precum: Festivalul International ”George Enescu”, Festivalul Internațional ”Clara Haskil” – Sibiu, Bucharest Music Film Festival, Festivalul “Dilema Veche”, Festivalul “Rencontres de Calenzana” – Corsica/Franța.
La nivel instituțional, Orchestra Simfonică București a colaborat cu instituții de prestigiu, precum Guvernul României, Banca Națională a României, Ministerul Afacerilor Europene, Departamentul de Stat și Ambasada Statelor Unite la București, Organizația Mondială a Francofoniei, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Centrul Cultural al Municipiului București – ArCuB, Primăria Sectorului 3 și Centrul Cultural Casa Artelor, Centrul Cultural European Sector 6 și alte organizații în cadrul evenimentelor oficiale emblematice.
Sub bagheta dirijorului austriac de origine chineză – Jin Wang – Orchestra Simfonică Bucureşti a susținut 20 de concerte în cadrul primului său turneu în Republica Populară Chineză, devenind astfel prima orchestră simfonică din România care a concertat după anul 1990 în Shanghai, Nanjing, Ningbo, Suzhou, Wuxi, Changzhou și Hangzhou. În 2015, Orchestra Simfonică București a fost invitată pentru a doua oară, susținând 8 concerte în alte orașe importante din China, precum Beijing și Harbin.

Press

Alexandru Duțulescu

Head of Communications

[email protected]
(+4)0722373997

Booking

Cătălin Oprițoiu

Head of Artistic Affairs

[email protected]
(+4)0723958111

Management

Gabriel Gheorghe

Head of Internal Affairs

[email protected]
(+4)0726751318

General

Info

Punct de contact

[email protected]
(+)0723958111
Mel Bonis

Symphonic Works

În premieră mondială, Orchestra Simfonică București a înregistrat lucrările orchestrale ale comppozitoarei impresioniste Mel Bonis.

ascultă albumul
Orchestra Simfonica Bucuresti

Sympho Blog

  • #music #festival #bahia #jungle #concert #concert @ Teatro L'Occitane https://t.co/EcyeozQtZ1

    felicitari si multumim pentru felul deosebit in care dvs reusiti sa promovati Romania...in Brazilia...si in toate colturile lumii
    November 04, 2017
  • Ambasador Cultural Oficial

    "Orchestra Simfonică București – Ambasador Cultural al României în America de Sud" a reprezintat participarea unei orchestr...