Orchestra Simfonica Bucuresti - Bucharest Symphony Orchestra/Blog /Deschiderea Stagiunii SalutCULTURA! 2018

Blog

Deschiderea Stagiunii SalutCULTURA! 2018

Pentru prima data in Romania o orchestra simfonica isi prezinta stagiunea intr-o sala de cinema

Pe 24 februarie, de Dragobete, Orchestra Simfonica Bucuresti deschide stagiunea Salut Cultura printr-o serie de evenimente cu caracter lunar, ca omagiu adus Centenarului Marii Uniri de la 1918. Concertul de deschidere va avea loc la ora 19,00, la Cinema Pro, sub bagheta noului dirijor principal al Orchestrei, artistul austriac de origine chineza, Jin Wang.

Publicul roman va avea ocazia sa asculte Balada lui Ciprian Porumbescu cantata de vioara lui George Enescu. Gabriel Croitoru, unul dintre violonistii romani de talie internationala, a obtinut in 2008 dreptul exclusiv de utilizare a viorii Guarneri del Gesu care i-a apartinut lui George Enescu si care e detinuta acum de Statul Roman. Cu acest instrument unic si deosebit de valoros pentru tara noastra, Gabriel Croitoru a si initiat un sir de turnee prin tara, numit “Vioara lui Enescu la sate”.

In cadrul stagiunii care va incepe in 24 februarie si va dura pana la sfarsitul anului, George Croitoru va interpreta cu aceasta vioara, alaturi de Orchestra Simfonica Bucuresti și Balada lui Ciprian Porumbescu dar si surpriza concertului duetul inedit – Concertul pentru doua viori de J.S. Bach, interpretat de Gabriel Croitoru si Jin Wang, de aceasta data in calitate de violonist.

În partea a doua a serii, sub bagheta dirijorului Jin Wang, Orchestra Simfonica Bucuresti va interpreta Simfonia a III a de Ludwig van Beethoven, denumita Eroica.

În foyerul teatrului va avea loc un vernisaj al pictoritei Miruna Cojanu.

Mai multe despre eveniment si bilete?

Written By: Orchestra Simfonică București