ORCHESTRA SIMFONICĂ BUCUREȘTI

Din 1997

Orchestra orașului tău

Instagram

Despre OSB
Istorie. Misiune. Năzuințe.
Orchestra Simfonica Bucuresti

Orchestra Simfonică București

Fondată în anul 2007, Orchestra Simfonică București este un ansamblu muzical românesc de prim rang.

A fost înființată de trei tineri muzicieni ambițioși, reunind în componența sa cei mai valoroși artiști instrumentiști din România. Din dorinţa de a oferi iubitorilor de muzică posibilitatea de a intra în contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonică Bucureşti a dezvoltat concepte muzicale originale și novatoare, transpuse pe scena stagiunii anuale Salut CULTURA!.

Notorietatea şi recunoaşterea valorii au venit în urma impresionantei serii de concerte și evenimente susținute atât în săli tradiţionale de concert, în aer liber cât și în locuri mai puţin convenţionale. Orchestra Simfonică București abordează o paletă variată de repertoriu, de la muzica clasică până la stiluri mai puţin convenţionale, precum muzică de film, pop/rock și crossover.

Misiunea Orchestrei Simfonice Bucureşti este promovarea excelenţei în muzică și atragerea tinerilor către sălile de concert.
Orchestra Simfonică București a concertat alături de artişti de talie internaţională precum renumitele soprane Angela Gheorghiu, Sarah Brightman, Tarja Turunen, dirijorii Jose Luis Gomez, Jin Wang, Tiberiu Soare, Alexandre Bloch, violoniștii Sarah Chang, Daishin Kashimoto – prim concertmaestrul Filarmonicii din Berlin, Erik Schumann, Corina Belcea, Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, pianiştii Eduard Kunz, Alexander Schimpf și Pierre Reach, violonceliştii Claudio Bohorquez, Rodin Moldovan, formaţiile Direcţia 5, Phoenix şi mulţi alţii.
În calitate de Ambasador Cultural oficial al României, Orchestra Simfonică București a fost prima orchestră română invitată în 2013 și a doua oară în 2017 alături de dirijorul francez Benoît Fromanger, să concerteze în premieră în săli celebre din America de Sud, precum: Teatro Colón, Teatro Coliseo din Buenos Aires și Teatro El Circulo din Rosario/Argentina, Sala São Paulo din São Paulo și Trancoso din Brazilia, Centrul Cultural Corpartes 660 din Santiago de Chile/Chile și Gran Teatro Nacional din Lima/ Peru, Teatro Solís din Montevideo/Uruguay.
De asemenea, Orchestra Simfonică București a efectuat în 2013 un turneu în Belgia, la Bruxelles, unde a susținut și interpretat premiera oratoriului “Le Mystere du Salut”, un eveniment difuzat de o televiziune din Bruxelles și înregistrat pe suport DVD. Acest concert s-a desfăşurat sub patronajul Majestăţii Sale Regina Paola a Belgiei.

Orchestra Simfonică București a participat la festivaluri naționale și internaţionale de renume, precum: Festivalul International ”George Enescu”, Festivalul Internațional ”Clara Haskil” – Sibiu, Bucharest Music Film Festival, Festivalul “Dilema Veche”, Festivalul “Rencontres de Calenzana” – Corsica/Franța.

La nivel instituțional, Orchestra Simfonică București a colaborat cu instituții de prestigiu, precum Guvernul României, Banca Națională a României, Ministerul Afacerilor Europene, Departamentul de Stat și Ambasada Statelor Unite la București, Organizația Mondială a Francofoniei, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Centrul Cultural al Municipiului București – ArCuB, Primăria Sectorului 3 și Centrul Cultural Casa Artelor, Centrul Cultural European Sector 6 și alte organizații în cadrul evenimentelor oficiale emblematice.
Sub bagheta dirijorului austriac de origine chineză – Jin Wang – Orchestra Simfonică Bucureşti a susținut 20 de concerte în cadrul primului său turneu în Republica Populară Chineză, devenind astfel prima orchestră simfonică din România care a concertat după anul 1990 în Shanghai, Nanjing, Ningbo, Suzhou, Wuxi, Changzhou și Hangzhou. În 2015, Orchestra Simfonică București a fost invitată pentru a doua oară, susținând 8 concerte în alte orașe importante din China, precum Beijing și Harbin.

Press

Alexandru Duțulescu

Head of Communications

[email protected]
(+4)0722373997

Booking

Cătălin Oprițoiu

Head of Artistic Affairs

[email protected]
(+4)0723958111

Management

Gabriel Gheorghe

Head of Internal Affairs

[email protected]
(+4)0726751318

General

Info

Punct de contact

[email protected]
(+)0723958111
Mel Bonis

Symphonic Works

În premieră mondială, Orchestra Simfonică București a înregistrat lucrările orchestrale ale comppozitoarei impresioniste Mel Bonis.

ascultă albumul
Orchestra Simfonica Bucuresti

Sympho Blog

  • #music #festival #bahia #jungle #concert #concert @ Teatro L'Occitane https://t.co/EcyeozQtZ1

    felicitari si multumim pentru felul deosebit in care dvs reusiti sa promovati Romania...in Brazilia...si in toate colturile lumii
    November 04, 2017
  • Ambasador Cultural Oficial

    "Orchestra Simfonică București – Ambasador Cultural al României în America de Sud" a reprezintat participarea unei orchestr...