Despre OSB
Istorie. Misiune. Năzuințe.
Orchestra Simfonica Bucuresti

Orchestra Simfonică București

Fondată în anul 2007, Orchestra Simfonică București este un ansamblu muzical românesc de prim rang.

A fost înființată de trei tineri muzicieni ambițioși, reunind în componența sa cei mai valoroși artiști instrumentiști din România. Din dorinţa de a oferi iubitorilor de muzică posibilitatea de a intra în contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonică Bucureşti a dezvoltat concepte muzicale originale și novatoare, transpuse pe scena stagiunii anuale Salut CULTURA!.

Notorietatea şi recunoaşterea valorii au venit în urma impresionantei serii de concerte și evenimente susținute atât în săli tradiţionale de concert, în aer liber cât și în locuri mai puţin convenţionale. Orchestra Simfonică București abordează o paletă variată de repertoriu, de la muzica clasică până la stiluri mai puţin convenţionale, precum muzică de film, pop/rock și crossover.

Misiunea Orchestrei Simfonice Bucureşti este promovarea excelenţei în muzică și atragerea tinerilor către sălile de concert.
Orchestra Simfonică București a concertat alături de artişti de talie internaţională precum renumitele soprane Angela Gheorghiu, Sarah Brightman, Vassiliki Karayanni, Elena Moșuc, Tarja Turunen, Joanna Woss, Roxana Constantinescu, tenorTeodor Ilincăi, dirijorii Jin Wang, Nicolae Moldoveanu, Alexandre Bloch, Tiberiu Soare, Conrad van Alphen, Jose Luis Gomez, David Handel, Benoit Fromanger, Nicholas Krauze, Timothy Henty, violoniștii Sarah Chang, Daishin Kashimoto - prim Concertmaestru al Filarmonicii din Berlin, Erik Schumann, David Lefevre -prim Concertmaestru al Monte-Monte-Carlo Philharmonic, George Tudorache - Concertmaestru London Symphony Concertmaster, Corina Belcea, Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, pianiștii Viniciu Moroianu, Răzvan Dragnea, Eduard Kunz, Alexander Schimpf, Pierre Reach, violonceliștii Claudio Bohorquez, Rodin Moldovan - solo cellist Leipzig MDR Orchester și artiști de talie mondială, precum: Edward Maya - producător/artist/dj, Bogdan Băcanu - marimba, Gheorghe Zamfir - nai și Toto Cutugno.
În calitate de Ambasador Cultural oficial al României, Orchestra Simfonică București a fost prima orchestră română invitată în 2013 și a doua oară în 2017 alături de dirijorul francez Benoît Fromanger, să concerteze în premieră în săli celebre din America de Sud, precum: Teatro Colón, Teatro Coliseo din Buenos Aires și Teatro El Circulo din Rosario/Argentina, Sala São Paulo din São Paulo și Trancoso din Brazilia, Centrul Cultural Corpartes 660 din Santiago de Chile/Chile și Gran Teatro Nacional din Lima/ Peru, Teatro Solís din Montevideo/Uruguay.

Orchestra Simfonică București a lucrat cu artiști de renume internațional și a (co) produs o serie largă de concerte crossover,Cine Concerts, și este un ansemblu agreat de Disney, Warner Bros. Entertainment Inc., 20th Century Fox, LucasFilm și Warner Chappell Music pentru Star Wars, Frozen, Harry Potter și Disney in Concert.

De asemenea, Orchestra Simfonică București a efectuat în 2013 un turneu în Belgia, la Bruxelles, unde a susținut și interpretat premiera oratoriului “Le Mystere du Salut”, un eveniment difuzat de o televiziune din Bruxelles și înregistrat pe suport DVD. Acest concert s-a desfăşurat sub patronajul Majestăţii Sale Regina Paola a Belgiei.

Orchestra Simfonică București a participat la festivaluri naționale și internaţionale de renume, precum: Festivalul International ”George Enescu”, Festivalul Internațional ”Clara Haskil” – Sibiu, Bucharest Music Film Festival, Festivalul “Dilema Veche”, Festivalul “Rencontres de Calenzana” – Corsica/Franța.

În 2017 și 2018, Orchestra Simfonică București a primit recunoaștere și feedback excellent de la diverse trupe și fanii lor, precum: Nothing But Thieves, Bastille și HMLTD pentru aranjamentele orchestrale ale melodiilor originale, interpretate în premieră la Summer Well Festival.

La nivel instituțional, Orchestra Simfonică București a colaborat cu instituții de prestigiu, precum Guvernul României, Banca Națională a României, Ministerul Afacerilor Europene, Departamentul de Stat și Ambasada Statelor Unite la București, Organizația Mondială a Francofoniei, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Centrul Cultural al Municipiului București – ArCuB, Primăria Sectorului 3 și Centrul Cultural Casa Artelor, Centrul Cultural European Sector 6 și alte organizații în cadrul evenimentelor oficiale emblematice.

Din 2018, Orchestra Simfonică București în cooperare cu Bucharest Music Institute (BMI) produce Competiția Internatională de Dirijat în București, prima ediție oferind șapte premii.

Sub bagheta dirijorului austriac de origine chineză – Jin Wang – Orchestra Simfonică Bucureşti a susținut 20 de concerte în cadrul primului său turneu în Republica Populară Chineză, devenind astfel prima orchestră simfonică din România care a concertat după anul 1990 în Shanghai, Nanjing, Ningbo, Suzhou, Wuxi, Changzhou și Hangzhou. În 2015, Orchestra Simfonică București a fost invitată pentru a doua oară, susținând 8 concerte în alte orașe importante din China, precum Beijing și Harbin.

În 2018, Orchestra Simfonică București a fost invitată să susțină un concert extraordinar în Parlamentul European, Sala Yehudi Menuhin, eveniment transmis live de emisiunea Calea Europeană.

Press

Alexandru Duțulescu

Head of Communications

[email protected]
(+4)0722373997

Booking

Cătălin Oprițoiu

Head of Artistic Affairs

[email protected]
(+4)0723958111

Management

Gabriel Gheorghe

Head of Internal Affairs

[email protected]
(+4)0726751318

General

Info

Punct de contact

[email protected]
(+)0723958111
Mel Bonis

Symphonic Works

În premieră mondială, Orchestra Simfonică București a înregistrat lucrările orchestrale ale comppozitoarei impresioniste Mel Bonis.

ascultă albumul
Orchestra Simfonica Bucuresti

Sympho Blog

  • #music #festival #bahia #jungle #concert #concert @ Teatro L'Occitane https://t.co/EcyeozQtZ1

    felicitari si multumim pentru felul deosebit in care dvs reusiti sa promovati Romania...in Brazilia...si in toate colturile lumii
    November 04, 2017

  • Warning: Illegal string offset 'image' in /home2/osborgro/public_html/wp-content/themes/mixtapewp/framework/modules/blog/blog-functions.php on line 1399
  • Ambasador Cultural Oficial

    "Orchestra Simfonică București – Ambasador Cultural al României în America de Sud" a reprezintat participarea unei orchestr...